Hibe Detayı

Türk-İsveç İş Birliği Birimi 2019 Yılı Projeleri İçin Hibe Çağrısı

Türk-Ä°sveç Ä°ÅŸ BirliÄŸi Birimi 2001 yılından beri iki ülke arasındaki iÅŸ birliklerini güçlendirme amacıyla faaliyet göstermektedir. Ä°stanbul Ä°sveç Sarayı’nda yer alan Birimin misyonu tüm Türkiye’yi kapsayan projeleri sivil toplum örgütleri ile iÅŸ birliÄŸi kurarak desteklemek ve kamusal tartışma alanı saÄŸlamaktır.  Birimin faaliyetleri, Ä°sveç'in DoÄŸu Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye ile olan reform iÅŸ birliÄŸinin sonuç odaklı stratejisiyle (2014-2020) yönlendirilmektedir. Stratejiye buradan ulaÅŸabilirsiniz.

Birimin odaklandığı hedefler, stratejiye bağlı olarak, aşağıdaki gibidir:

• Daha çoÄŸulcu bir sivil toplumu ve demokratik hesap verebilirliÄŸi saÄŸlamak.
• Türkiye’nin insan hakları, toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi ve ayrımcılık alanındaki uluslararası ve ulusal sorumluluklarını (AB toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi stratejisini dahil ederek) daha iyi yerine getirmesini saÄŸlamak.
• Kadınların ve erkeklerin kendi hayatlarını ve toplumu ÅŸekillendirebilmeleri için aynı güce ve olanaklara sahip olmalarını saÄŸlamak.

2019 yılı için özellikle hedeflenen proje konu baÅŸlıklarımız;

• Ä°nsan hakları, özellikle ifade özgürlüÄŸü ve demokratik katılım ve hesap verebilirliÄŸi ilerletmek için imkan sunan çalışmalar.
• Kadınların ve kız çocukların her düzeyde ve her alanda karar alma süreçlerine katılımını ve etkisini arttırmak ve seslerini duyurabilecekleri ortamlar sunmak.
• Sosyal kutuplaÅŸma ve ayrımcılığa karşı çoÄŸulcu bir sivil toplumu güçlendiren çalışmalar.
• Ä°nsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü konusunda özgür ve bilinçli bir kamuoyu tartışmasını teÅŸvik eden çalışmalar.

Birim olarak, farklı kurumların ve sektörlerin arasında iÅŸ birliklerini teÅŸvik ediyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren projelerin olmasına da ayrıca önem veriyoruz. Aynı zamanda Birim harici baÅŸka finansal bağışçıların da bulunmasını tavsiye ediyoruz. Toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi perspektifi, baÅŸvuran örgütlerin hem kurumsal yapılarında hem de çalışma yöntemlerine ve faaliyetlerine entegre edilmiÅŸ olmalıdır.

BaÅŸvuru için son tarih 22 Ekim 2018’dir.

Başvuru koşulları

Sivil toplum kuruluÅŸları, vakıflar, dernekler, düÅŸünce kuruluÅŸları, akademik, siyasi, kültürel ve devlet kurum ve kuruluÅŸları baÅŸvuru yapabilir. Bireysel ve ÅŸirket baÅŸvuruları kabul edilmemektedir.
Ä°ÅŸ birliÄŸi ve destek baÅŸvuruları için buradaki Grant Application Form’u dikkatlice inceledikten sonra Ä°ngilizce olarak Türk-Ä°sveç Ä°ÅŸ BirliÄŸi Birimine posta yolu ile ulaÅŸtırmanızı rica ederiz.
Uygulamayı doldurmadan önce, stratejiyi okumanızı öneririz. EÄŸer projenizin hibe almak için yeterli olduÄŸuna emin deÄŸilseniz bir ön soruÅŸturma için Birime e-posta yoluyla projenin kısa bir açıklamasını gönderebilirsiniz. Ä°letiÅŸim bilgilerini aÅŸağıda bulabilirsiniz.

  • Sadece Ä°ngilizce olarak yapılan proje baÅŸvurular kabul edilecektir.
  • BaÅŸvuru formunda belirtilen ek belgeler baÅŸvuru ile birlikte teslim edilmelidir.
  • Proje baÅŸvuru formuna ek olarak projenizi detaylıca anlatan bir metin göndermeniz önemle rica edilir (aÅŸağıda irtibat bilgilerini görebilirsiniz).
  • Bütçe Türk Lirası olarak hazırlanmalıdır.
  • Doldurulan form normal posta yolu ile Ä°sveç Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu’na iletilmelidir.
  • BaÅŸvuru yetkili kiÅŸi tarafından imzalanmalıdır. Türk-Ä°sveç Ä°ÅŸ BirliÄŸi Birimine geç yapılan, eksik gelen,   e-posta veya faks yolu ile gönderilen baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.

Ä°rtibat bilgileri
Türk Ä°sveç Ä°ÅŸbirliÄŸi Birimi:
Cecilia Bisgen Jansson 
Didem Özalp
E-posta:
istanbul.sektionen@gov.se
Tel:
+90 212 334 06 00
Adres:
Istanbul Ä°sveç BaÅŸkonsolosluÄŸu
Ä°stiklal Caddesi No: 247 (Tünel)
P.K. 125
344 33 BeyoÄŸlu Ä°stanbul