Hibe Detayı

Erasmus+ Yeni PIC No Alma, Register ve Online BaÅŸvuru

Nihayet birÅŸeyler düzelmeye baÅŸladı!!!

ECAS bir veritabanıdır. Tüm bilgiler burada toplanır ve birçok arayüz bu veri tabanı üstünde çalışır. 

Eski sistemde önce veri tabanına kayıt yaptırıp, baÅŸka bir arayüz (Linkten) giriÅŸ yaparak PIC numarasını alıyorduk. Online BaÅŸvuru formuna geçildikten sonra bunun içinde ayrı bir arayüz (Link) ten giriÅŸ yaparak baÅŸvurumuzu yapıyorduk.

Yeni sistem bütün arayüzleri tek biryerde toplayarak iÅŸlerimizi kolaylaÅŸtırdı. Ancak ilk baÅŸta yapmamız gereken birkaç iÅŸlem var. Bu iÅŸlemleri yaptıktan sonra artık bir kurumun 5 tane PIC numarası kalmayacak. Sırayla sizlere açıklamak isterim.

Yeni sisteme giriÅŸ için Tıklayınız!!!

Güzel bir arayüze sahip kullanışlı bir ekran. Sırayla yapacaklarımız....

1. "Search for your organisation" satırına kurumunuzun adını yazıp arattırın. Kurumunuza ait bugüne kadar alınan tüm PIC numaralarını size verecektir. Burada ki deÄŸiÅŸiklik "Organisatıon ID" numarasıdır. Tahminimce bu ID numarasının verilmesi bu seneki baÅŸvurular bittikten sonra sistemde kayıtlı kurumunuza ait diÄŸer PIC numaraları otomatik olarak silinecektir. Yani veri tabanı temizleme iÅŸlemi artık zorunla hale gelmiÅŸ demektir.

2. Kurum adınızı yazarak bir türlü sonuç alamadınız. O zamanda "Expand Advanced Search" ikonuna tıklayınız . Açılan sayfada tüm bilgileri girmenize gerek yok, bugune kadar kurumunuz adına alınan PIC nolardan herhangi birini girin ve aratın. Mutlaka bulacaksınız (Son 2 ay içerisinde alınan PIC numaralarını ne yaparsanız yapın bulamassınız)

3. PIC No ve "Organisatıon ID" öÄŸrendiniz. Åžimdi ne yapacaksınız?

4. Sol üstte "ORGANISATIONS"  "My Organisatons" tıklıyoruz. Sizden kullanıcı adı ve ÅŸifre isteyecek. Açılan ekranda ECAS veritabanı kaydı olacak. 

5. "Register your organisation" a tıklayıp kullanıcı adınız ve ÅŸifrenizi kullanarak size çok farklı bir ekran açılacak. Bu ekran eski sistemde PIC no alma ile ilgili benzerlikler göstermektedir. Her adımı doÄŸru bir ÅŸekilde doldurup kurumunuzun PIC numarasını alabilirsiniz . Bu bölümü bugüne kadar hiç PIC no almayan kurumlar kullanacak.

6. Sol üstte "ORGANISATIONS"  "My Organisatons" Lütfen bu bölümü çok iyi inceleyin.

GiriÅŸ yaptınız kurumunuzu gördünüz. SaÄŸ taraftaki oka tıklayarak bilgilere ulaşıyoruz. Dört adet bölüm var. ilk ikisi kurum bilgileri, 3 ncü irtibat kiÅŸisi bilgileri ve 4 ncü bölüm yasal temsilci bilgileri. Tek tek kontrol edin. Burada kurumların en çok sıkıntı yaÅŸayacağı konu yasal temsilci bilgilerinde olacak. Çünkü PIC no yu okulun adına bir öÄŸretmen almıştır ve yasal temsilci bölümünde onun adı görünecektir. Bu sorunu buradan çözemessiniz. Bunun için ECAS veri tabanına girip düzeltme yapabilirsiniz(Mail adresini de deÄŸiÅŸtirebilirsiniz). Diyelimki bunu yapmadınız ve eski haliyle kaldı. Proje baÅŸvurusu yaparken tahminimce PIC noyu girdiÄŸinizde tüm bilgileri veri tabanından alacak ve kurum müdürü olarak PIC noyu alan kiÅŸinin adı çıkacak ve düzeltmenizi yaptırmayacak. Yani kurum müdürü bilgilerini veri tabanından düzeltmeniz zorunlu olacak.

7. Tüm iÅŸleri bitirdiniz. Arayüzdeki sol üst taraftan ve alt ortadan Erasmus+ (Opportunites) online baÅŸvuru arayüzüne girerek projenizi yazabilirsiniz. 

Hayırlı olsun. Bol şanslar dilerim.