Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi (Eğitim, Sertifika) 2019
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi Nedir?
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, baÅŸvuru koÅŸullarını taşıyan gençlere beli​rli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öÄŸretmek, eÄŸitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiÅŸtirmek ve gençlere tarım alanında giriÅŸimcilik bilinci kazandırmak üzere Ziraat Bankası tarafından geliÅŸtirilmiÅŸ olan, Banka – üniversite - kamu ve özel sektör iÅŸbirliÄŸine dayalı bir eÄŸitim programıdır.
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi,
Amacı Nedir?
- Gençlere tarım alanında yeni istihdam ve iÅŸ alanları açmayı,
- Gençlere tarımda bilerek yatırım ve üretim yapmayı öÄŸretmeyi,
- Halen tarımsal üretim yapan gençlerin teknik ve finansal bilgi düzeyini arttırmayı,
- EÄŸitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiÅŸtirmeyi
- Tarımın geleceÄŸinde söz sahibi olacak gençleri bugünden kazanmayı amaçlamaktadır.
Kimler Yararlanabilir?
- Üretim konusuyla ilgili teknik bilgisini arttırmak,
- Yeni tarımsal yatırım yapmak,
- Mevcut tarımsal iÅŸletmesini büyütmek veya geliÅŸtirmek,
- Bir tarımsal iÅŸletmede çalışmak isteyen ve baÅŸvuru koÅŸullarını taşıyan Genç Çiftçiler ve Genç Çiftçi adayları yararlanabilir.
Başvuru Şartları Nelerdir?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Türkiye'de yerleÅŸik olmak
- 18 yaşını tamamlamış – 30 yaşından gün almamış olmak
- EÄŸitim verilecek konularda tarımsal faaliyet yapmayı veya mevcut tarımsal faaliyetini büyütmeyi ya da bir tarımsal iÅŸletmede çalışmayı istemek
- Asgari lise mezunu olmak
- Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da muaf olmak
- Medeni haklarını kullanma hakkına sahip olmak
- Kredi kullanmasına engel bir durumu olmamak
BaÅŸvurularda Kimlere Öncelik Verilecek?
- Kadın çiftçiler/çiftçi adayları
- Tarımla ilgili teknik lise veya üniversite mezunları
- ​Ailesine ya da kendisine ait tarım iÅŸletmesinde çalışanlar
EÄŸitim Süreci Nasıldır?
Düzenlenecek programlar teknik eÄŸitim ve staj aÅŸamalarından oluÅŸmaktadır.
Azami beÅŸ hafta sürecek teknik eÄŸitimler, eÄŸitimin düzenleneceÄŸi yerde bulunan ve Ziraat Bankası'nın belirleyeceÄŸi üniversitelerin teknik bölümleri tarafından verilecektir. Azami üç hafta sürecek stajlar ise Ziraat Bankası ve ilgili üniversite tarafından belirlenecek çiftliklerde ve/veya ilgili üniversitenin uygulama iÅŸletmelerinde yapılacaktır.
Her biri 20 kiÅŸilik sınıflar halinde düzenlenecek eÄŸitimler haftanın altı günü devam edecek ve devam zorunluluÄŸu bulunacaktır. Teknik eÄŸitim ve staj sırasında/sonunda katılımcılar sözlü/yazılı sınava tabi tutulacaktır.
EÄŸitim ücretli mi?
EÄŸitim için katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Tüm eÄŸitim ve eÄŸitim materyalleri ile ilgili masraflar Ziraat Bankası tarafından karşılanmaktadır.*
(*)EÄŸitim boyunca katılımcılara belirli miktarda yemek ücreti ödenecek, konaklama ihtiyacı olması halinde anlaÅŸmalı otellerdeki konaklama giderlerine katkı yapılacak ve eÄŸitim süresince ücretsiz olarak hayat ve saÄŸlık sigortası yaptırılacaktır.
Hangi Konularda EÄŸitim Verilecek?
EÄŸitim konularının, ülkemizde özellikle kaliteli yatırıma, üretime ve ara elemana ihtiyaç duyulan alanlar olması hedeflenmektedir. Bu amaçla öncelikli olarak BüyükbaÅŸ Süt Hayvancılığı konusunda eÄŸitimlere baÅŸlanacak daha sonra farklı konularda da eÄŸitimler düzenlenecektir.
EÄŸitimin Ä°çeriÄŸinde Neler Var?
EÄŸitim boyunca akademik bilgilerin yanısıra ağırlıklı olarak uygulamaya yönelik pratik bilgiler verilecek ve konularında uzman kiÅŸilerin katılımı ile eÄŸitimler desteklenecektir.
Üretim Konusuna Özel Teknik Bölüm
- Faaliyetin tanıtımı
- Faaliyetle ilgili (bitki, hayvan, bina, makine ekipman vb.) unsurlar
- Yatırım ve iÅŸ süreçleri ile bunların yönetimi
- Üretim, pazarlama, satış zinciri, gıda güvenliÄŸi
Ortak Konular
- Yatırım analizi ve yatırım kararı verilmesi
- Finansal okuryazarlık
- Finansman (kredi – teÅŸvik – hibe ve destekler)
- Ä°ÅŸletme/çiftlik yönetimi ve kayıt sistemi
- Tarım sigortaları
- Ortak iÅŸ yapma kültürü
Hangi Åžehirlerde EÄŸitim Olacak?
Program Ankara’da baÅŸlamış olup Bursa, Adana, Antalya, Ä°zmir, Kayseri, TekirdaÄŸ ve KırÅŸehir illeri için de baÅŸvurular alınmaktadır.
Genç Çiftçi Akademisi BaÅŸarı Sertifikası Ne Kazandıracak?
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi BaÅŸarı Sertifikası, Ziraat Bankası ve eÄŸitimi veren üniversitenin onayını taşıyacaktır. Bu yönüyle her ÅŸeyden önce programı baÅŸarıyla tamamlayıp, Sertifika almaya hak kazanan Genç Çiftçiler için hayat boyu önemli bir referans olma niteliÄŸi taşımaktadır.
Sertifika almaya hak kazanan Genç Çiftçiler, kendi yatırımlarını yapmak için Ziraat Bankası'nca uygun koÅŸullarla sunulan kredilerden yararlanarak yatırım yapmak suretiyle kendi iÅŸletmelerine sahip olabilecektir. *Yeni yatırım yaparak kendi iÅŸletmesini kurmak için, BaÅŸarı Sertifikası almaya hak kazanmış en az iki Genç Çiftçinin birlikte yatırım yapması gerekmektedir.
Aile iÅŸletmesinde ya da kendi adına mevcut iÅŸletmesinde tarımsal faaliyet yapmakta olan ve Sertifika almaya hak kazanan Genç Çiftçiler de iÅŸletmelerini geliÅŸtirmek için Ziraat Bankası tarafından uygun koÅŸullarla sunulan kredilerden yararlanabileceklerdir.*
Bir tarım iÅŸletmesinde çalışmak isteyen gençler ise Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi BaÅŸarı Sertifikası'nın referans özelliÄŸi ile çiftliklerde iÅŸ bulabilme imkanına kavuÅŸabileceklerdir.
(*) Bankaca sunulan kredilerden, Ziraat Bankası'nın esas ve usullerine göre yapılacak deÄŸerlendirmeler sonucunda olumlu bulunanlar yararlanabilecektir.
Kimler Başarı Sertifikası Alabilecek?
Katılımcılar teknik eÄŸitim ve staj sırasında/sonrasında yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, programı baÅŸarı ile tamamlamaları halinde Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi BaÅŸarı Sertifikası almaya hak kazanabileceklerdir.