Hibe Detayı

COSME Teklif Çağrısı: Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesinin ve Turizm Sektöründeki KOBİ’lerin Kapasitelerinin Uluslararası İşbirliği İle Artırılması

Kategoriler: COSME

Sürdürülebilir Turizmin GeliÅŸtirilmesinin ve Turizm Sektöründeki KOBÄ°’lerin Kapasitelerinin Uluslararası Ä°ÅŸbirliÄŸi Ä°le Artırılması ÇaÄŸrısı, 7 AÄŸustos 2019 tarihinde yayımlanmıştır. ÇaÄŸrı kapsamında turizm iÅŸletmelerinin iÅŸ ortamının geliÅŸtirilmesi için;

  • GeliÅŸtirilmiÅŸ sosyo-ekonomik ve piyasa zekâsı ve iyi uygulamaların deÄŸiÅŸimi,
  • Avrupa’nın uluslararası turizm fırsatlarının görünürlüÄŸünün çeÅŸitlendirilmesi ve artırılması,
  • Uluslararası iÅŸbirliÄŸi ve bilgi transferi ile turizm iÅŸletmelerinin kapasitelerinin geliÅŸtirilmesini hedeflemektedir.
  • ÇaÄŸrı esasen kamu ve özel sektör paydaÅŸlarının uluslararası iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirilmesini amaçlamaktadır.

Ä°lgili çaÄŸrı altında, 5-7 arasında projeye maksimum 1 milyon avro tutarında ve %75 oranında hibe desteÄŸi verilecek olup, uluslararası konsorsiyumların kurulması beklenmektedir. Bu konsorsiyumların kar amacı gütmeyen kuruluÅŸlar, kamu kurum ve kuruluÅŸları, ticaret odaları, eÄŸitim ve öÄŸretim kurumları, uluslararası kuruluÅŸlar ve sivil toplum kuruluÅŸlarından oluÅŸan ve 5 farklı ülkeden en az 5 en çok 10 ortağın yer aldığı yapılar olması gerekmektedir. Konsorsiyumların en az 3 farklı ülkeden ve 60 KOBÄ°’den oluÅŸması beklenmektedir.

ÇaÄŸrının son baÅŸvuru tarihi 24 Ekim 2019 olarak belirlenmiÅŸtir.

ÇaÄŸrıya iliÅŸkin daha detaylı bilgilerin yer aldığı ÇaÄŸrı Rehberi’ne ulaÅŸmak için tıklayınız.

BaÅŸvurular ve ortak arama süreçleri Avrupa Komisyonu’nun ilgili web sayfasından yapılmaktadır. UlaÅŸmak için tıklayınız.